Ispitna pitanja za KV kuhara
19. January 2024
- Higijena kuhinje
- Koja sredstva se najčešće koriste za dezinfekciju u kuhinji
- Osnovna odjeljenja kuhinje
- Koji su načini skladištenja hrane
- Kako djelimo vrste povrća
- Šta se podrazumjeva pod dijetalnom kuhinjom
- Koje su vrste predjela
- Način i postupak uvezivanja jela
- Koje su vrste temeljca
Opis i preprema supe i čorbe
- Pileća čorba s povrćem
- Goveđa juha
- Teleća čorba
- Juha od krompira i mrkve
Variva i prilozi
- Kuhani slani krompir
- Restovani krompir
- Kuhana riža
- Krompir pire
- Tjestenine
Opis i priprema glavnih jela
- Piletina s povrćem
- Tjestenina bolonjez
- Gulaš s povrćem
- Musaka od krompira
- Pečena kalja
- Pasulj
- Pura
- Palenta
- Krompir paprikaš
- Pečena riba
- Rižoto
- Varivo od graška
- Varivo od mahuna
- Sarma
- Kupusna kalja
Opis i preprema salata
- Kupus salata
- Paradajz salata
- Salata od krastavaca
- Mješana salata